Workshop

Walnocello bottelen en labelen

DATUM: Woensdag 6 december
VOOR WIE: Vrijwilligers

LOCATIE: Verhage Fruit, Luttelgeest
EN TIJD:
13:00 - 17:00 uur

TIJDSBESTEDING: 4 uur

Walnocello drankje walnoten likeur Utopia Eiland Floriade Weerwoud Almere

Walnocello bottelen en labelen bij Verhage Fruit

In juli hebben we walnoten geplukt en verwerkt tijdens de workshop Walnocello maken met Lotte Sluiter.

Onze partner Verhage Fruit maakt daar nu een de heerlijke Walnocello Editie 2023 van, met als basis hun eigen Eau de Vie. Er worden 2 versies gemaakt. Een versie op basis van walnoten uit Almere. En een tweede versie heeft de walnoten van Utopia Eiland. In november mochten we deze tussentijds proeven tijdens de rondleiding op het bedrijf van Verhage Fruit.

De Walnocello is ondertussen met water en suiker vermengd en we gaan deze bottelen in Uitgeest. Doe je mee? Geef je dan op via info@weerwoud.nl.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Weekend van de Wetenschap: workshops voor kinderen

DATUM: Zaterdag 7 oktober
SPREKERS: Dieuwer en Milan
VOOR WIE: Kinderen

LOCATIE: Utopia Eiland
In de kas en Stadstuinderij
TIJDEN:
10, 11, 13 en 14 uur

TIJDSBESTEDING: 45 minuten
PRIJS: Gratis

Workshops in het weekend van de wetenschap

Op zaterdag 7 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Een dag waar de wetenschap haar deuren opent voor kinderen. Kom ook naar de leuke workshops op Utopia Eiland!

Flevo Campus zal met het programma Stadspark van toekomst op Utopia twee workshops geven.

Milan leidt kinderen in 45 min op tot tuinder.
In de kas gaat Dieuwer met kinderen het bodemleven ontdekken.

De workshops worden elk 4 keer aangeboden en staan gepland om 10u, 11u, 13u en 14u.
Op het kaartje hieronder zie je waar de kas en de Stadstuinderij zijn.

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Workshop Humus voor je bedrijf

DATUM: Vrijdag 22 september
SPREKERS: Ingeborg van den Bold, Ninette Koning, Sanne van Balen
VOOR WIE: Vrijwilligers, teamleden

AANTAL DEELNEMERS: Max 9
LOCATIE: Utopia eiland
EN TIJD: 14:00 - 17:00 UUR

TIJDSBESTEDING: 3 uur
PRIJS: Gratis

Humus voor je bedrijf

Op vrijdag 22 september, mede op initiatief van Su, vindt er een filosofische en creatieve workshop plaats, getiteld Humus voor je bedrijf.

Een filosoof, een kunstenaar en een dichter leiden de middag, waarbij de mensen die met de workshop meedoen zelf ook filosofisch en creatief aan de slag gaan. Samen gaan we op zoek naar wat van waarde is in Utopia Eiland en wat waardevol is in het werken als vrijwilliger voor dit project.

Wanneer merk jij dat het waardevol is? Wanneer staat die waarde voor jou onder druk? En wat is er nodig om die waarde te behouden? Samen met elkaar deze vragen verkennen, in woord en in beeld, werkt verbindend en kan op veel gebieden heel waardevol zijn.

Praktisch

Deze workshop wordt aangeboden door Utopia Eiland, aanmelden is kostenloos. Er kunnen 9 mensen meedoen. Als je meedoet, word je vooraf gevraagd om een paar korte vragen te beantwoorden, zodat de workshopgevers weten welke onderwerpen belangrijk zijn.

Meer info over de mensen achter deze workshop: filosoof Ingeborg, kunstenaar Ninette en dichter Sanne.

Wil je meedoen? Geef je op via info@weerwoud.nl, dan brengen wij je in contact met de workshopleiders.

 

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Jaarlijkse hopoogst in de Stijl Hoptuin!

DATUM: Zondag 1 oktober 2023
SPREKERS: Brouwerij Stijl
VOOR WIE: Geïnteresseerden

LOCATIE: Hoptuin op Utopia eiland
EN TIJD:
10:00 - 14:00 uur

TIJDSBESTEDING: 4 uur
EN...: Aansluitend een heerlijk Stijl biertje

Jaarlijkse hopoogst in de Stijl Hoptuin!

Kom en doe mee met onze jaarlijkse hopoogst op zondag 1 oktober vanaf 10:00 uur in de Stijl Hoptuin. We hebben jouw hulp nodig om de rijpe hopbellen te plukken. Verwachte eindtijd is rond 14:00 uur.

Tijdens de oogst vertellen we je graag meer over de hopplanten en hoe we deze essentiële ingrediënt voor ons bier verbouwen en gebruiken.

En als kers op de taart kun je genieten van een heerlijk Stijl biertje om je dorst te lessen tijdens al dat harde werk. 🍻

Breng je vrienden en familie mee en beleef een leuke en leerzame ochtend in de hoptuin. We hopen je op 1 oktober te zien voor een gezellige dag vol hop en goed gezelschap! 🌿🍺

Aanmelden via e-mail. We kijken ernaar uit om je daar te zien! 🌱

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Workshop over hop

DATUM: Dinsdag 12 september
SPREKERS: Brouwerij Stijl
VOOR WIE: Vrijwilligers

LOCATIE: de Hoptuin op Utopia eiland
EN TIJD:
15:00 uur

Workshop over de hop

Op dinsdag 12 september vanaf ongeveer 15:00 staat een workshop over de Hop gepland, speciaal voor de vrijwilligers van Utopia eiland. Dus zet het alvast in de agenda!

We gaan hop oogsten en Anneke zal uitleg geven over de planten, groei en hoe we dit essentiële ingrediënt voor ons bier verbouwen en gebruiken.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Het altaar der verstoten voedselwaren

DATUM: Zondag 27 augustus
SPREKERS: Sien Vanmaele en Sharmila Baidjnath Misier
VOOR WIE: Bezoekers

LOCATIE: Utopia eiland, bijeenkomstkas
TIJD RONDE 1:
13:30 - 15:00 uur
TIJD RONDE 2: 15:30 - 17:15 uur

TIJDSBESTEDING: 1,5 uur
PRIJS: Varieert per doelgroep

Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld

Met theatermaker Sien Vanmaele en Chefkok Sharmila Baidjnath Misier

Schuif aan bij het altaar der verstoten voedselwaren. Op 27 augustus strijkt het Voedselmuseum ‘n Wilde Keuze neer tussen de bomen van Utopia Eiland. Een bijzonder stukje Almeerse boslandbouw, waar een grote groep enthousiastelingen laat zien hoe de rijkdom van ecosysteem herstel er uit kan zien midden in de stad.

Je gaat van alles leren over microben. Niet alleen over hun rol in de bodem, maar vooral hoe deze wonderlijke wereld van micro-organismen ons kan helpen in de strijd tegen voedselverspilling.

Deze middag bestaat uit twee delen. Eerst neemt theatermaker Sien Vanmaele je mee naar haar altaar der verstoten voedselwaren. Daarna ga je met chef Sharmila Baidjnath Misier op ontdekkingstocht door de oogst van Utopia Eiland. Je leert hoe je de verstoten onderdelen van je favoriete groenten alsnog kunt verwerken tot heerlijke maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan culinaire eigenschappen van de loof van de wortels.

PROGRAMMA

Tijden

Ronde 1: 13:30 t/m 15:00 uur

13:30 – 14:15 – Sien Vanmaele altaar

14:15 – 15:00 – Utopia Eiland workshop door Sharmila Baidjnath Misier

 

Ronde 2: 15:30 t/m 17:15 uur

15:30 – 16:15 – Sien Vanmaele altaar

16:15 – 17:15 – Utopia Eiland workshop door Sharmila Baidjnath Misier

Theatermaker Sien Vanmaele

Sien Vanmaele maakt theatervoorstellingen met en over eten. “Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld” is een meerjarig onderzoek naar het voedsel van de toekomst. Vastbesloten om zich niet te laten grijpen door klimaatangst, zoekt Sien vanuit haar keuken naar antwoorden op de klimaatverandering.

Voor het Voedselmuseum  toont ze op Utopia Eiland haar laatste inzichten over hoe microben ons kunnen helpen in de strijd tegen voedselverspilling. Ze nodigt je uit aan haar ‘altaar der verstoten voedselwaren’ en dompelt je onder in de wondere wereld van de micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken.

van en door Sien Vanmaele & Laika, theater der zinnen

Chef Sharmila Baidjnath Misier

Almeerse Sharmila Baidjnath Misier is een Surinaamse kok en ontwikkelde haar eigen Massala kruidenmix. Zij is een ster in koken met overgebleven producten en stukken groente die mensen links laten liggen. Ze gaat met je op zoek naar achtergebleven ingrediënten in Utopia Eiland en vertelt je in de workshop alles over de creatieve oplossingen die deze ingrediënten bieden. Zo ga je naar huis vol inspiratie en met een hoofd vol ideeën om zelf mee aan de slag te gaan in de keuken.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image