Schoolplein vragen en antwoorden

De natuur zit vol met universele patronen die overal en op elke schaal terug te vinden zijn. Denk aan spiralen, fractalen, honingraten en cirkels. Voer voor menig wetenschapper en prachtig om naar te kijken. Dit oostelijke deel van het eiland is geïnspireerd op het stromingspatroon. Duik in dit speelse landschap en laat je meevoeren in de stroming.

Dit landschap is een uitnodiging om patronen in de natuur te leren zien en zo de natuur beter te begrijpen. Die kennis kun je in je voordeel laten werken. Als je de natuurlijke ordening van de natuur volgt, ben je namelijk slimmer en efficiënter. Neem het gemak waarmee een vis tegen de stroom van een rivier opzwemt. Zijn lichaam is aangepast op het stromingspatroon. Ons mensen kost dat massa’s energie.  Door van vissen te leren kunnen we efficiëntere boten ontwerpen of misschien wel een zwempak.

Naast het stromingspatroon heb je ook de vertakking. Dat patroon zie je terug in bomen én in onze longen.  Patronen zitten dus zelfs in ons en laten zien dat we onlosmakelijk met de natuur verbonden zijn.

Spelen met de
patronen van
de natuur

Speels en leerzaam landschap
Waar je ook kijkt op dit deel van het eiland, overal zie je cirkels en spiralen. Iedere cirkel vertelt een eigen verhaal. Het draait allemaal om de vraag: hoe leren we als kind over de natuur en hoe bewegen we mee met de patronen van de natuur.

Veelgestelde vragen aan de ontwerper van Utopia Eiland

Duik in het speelse landschap
van het schoolplein
en laat je meevoeren.

Agroforestry

Lees meer verdiepende informatie van het agroforestry perceel.

Voedselbos

Wil je meer weten over het voedselbos? Kijk dan op de pagina met extra informatie.