Agroforestry praktijkonderzoek voor boeren en vakspecialisten

Hoe kan je bomen en struiken een renderend onderdeel laten zijn van je agrarische bedrijfsvoering? Dat is wat we met een aantal boeren onderzoeken tijdens Floriade Expo 2022. Met hen organiseren we praktijkdagen en gaan we aanplanten. Ontmoet deze boeren tijdens onze veldexcursies. Doe je met ons mee?

Boeren leren van boeren

Vergroenen is straks een verplicht onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. En zowel burgers als beleidsmakers zien graag dat boeren bomen planten. Sta je ervoor open om te onderzoeken of dat past bij jouw bedrijf?

Bedrijfsvoering

Je kunt aansluiten bij ‘onze’ boeren, die in de praktijk onderzoeken wat bomen en struiken voor hun bedrijfsvoering kan betekenen. Want plezier in het werk behoud je alleen als je intrinsiek gemotiveerd bent.

Bezoek en onderzoek

Tijdens Floriade Expo 2022 kun je:

  • boeren bezoeken die experimenteren met agroforestry op hun bedrijf. Je gaat in kleine groepen op veldexcursie; in gesprek over hun ervaringen en overwegingen;
  • met collega-boeren en vakspecialisten meedoen met vakrondleidingen op ons agroforestry perceel. Hier doen we al langer praktijkonderzoek. Hier kan je acht verschillende combinaties bekijken van bomen, struiken gecombineerd met akkerbouwteelten en veehouderij;
  • zelf onderzoek doen naar de toepassing van agroforestry op je bedrijf in een kleine oriëntatie groep.

Samen leren

In alle activiteiten staan de vragen van boeren staan centraal en leren we samen in de praktijk door veldonderzoeken op boerenbedrijven. Overheden, kennisinstellingen en partners zijn beschikbaar voor ondersteuning.

Agrosectorbijeenkomst

We sluiten het Floriade-jaar af met een agrosectorbijeenkomst waar de deelnemende boeren de opgedane kennis breed delen met collega-boeren, vakspecialisten beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Doe mee

Agroforestry tractor aardappels poten Utopia Eiland Floriade Weerwoud

Veldexcursies

Onze veldexcursies voor boeren en vakspecialisten zijn georganiseerd rond de veldonderzoeken bij boerenbedrijven. We gaan op afzonderlijke dagen op bezoek bij het grote akkerbouw en kippenbedrijf Polderknoflook bij Lelystad, de BD-melkveehouder Keurentjes in de Noordoostpolder of de biologische notenteelt op de Kwaalburgse hoeve in Brabant.

Overzicht agroforestry geheel landbouw agrarier Utopia Eiland Weerwoud Floriade

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding voor boeren en vakspecialisten op ons agroforestry-perceel op Utopia Eiland gaan we in gesprek over onze acht agroforestry-systemen. Deze systemen zijn praktische veldonderzoeken die we al twee jaar samen met vrijwilligers beheren en oogsten.

Agenda

Datum
Voor wie
Waar
Wat te doen
Op aanvraag
Linkspanner

Rondleidingen

Rondleiding van een uur over het hele Utopia Eiland

DOELGROEP: Agrariërs | Beleidsmakers | Onderwijs | Vakspecialisten |
LOCATIE: Utopia Eiland -
TIJD: In overleg

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image