Samen leren over herstellende landbouw

Ben je student en wil je met ons leren over herstel? Utopia Eiland is een levendige plek om in de praktijk te leren in verschillende fasen van je studie. Er is ruimte voor praktijkonderzoek, stage en student ondernemerschap. Neem contact op bij interesse.

Agenda onderwijs

Datum
Voor wie
Waar
Wat te doen
Op aanvraag
Linkspanner

Rondleidingen

Rondleiding van een uur over het hele Utopia Eiland

DOELGROEP: Agrariërs | Beleidsmakers | Onderwijs | Vakspecialisten |
LOCATIE: Utopia Eiland -
TIJD: In overleg

Wat kan je bij ons doen? Wat onderzoeken we?

Utopia Eiland ligt letterlijk in de achtertuin van Aeres Almere. Wij zijn het buitenklaslokaal waar je hulp krijgt bij jouw onderzoek, praktische opdrachten en fieldlabs. We stimuleren onderzoek dat zich richt op ecosysteemherstel in combinatie met voedselproductie in de stedelijke omgeving.

Overstijg je vakgebied én jezelf

Utopia Eiland en Aeres willen je stimuleren om verder te kijken dan je vakgebied en ook stappen daarin te zetten voor jouw baan en toekomst:

⦁ Je raakt als student bekend met ecosysteemherstel en hoe dat de overtreffende trap is van duurzaamheid en circulariteit. Op het eiland kom je als student in de loop van de studie op verschillende manieren in aanraking komen met herstel. Je ontwikkelt je eigen visie over wat dit betekent voor je vak en voelt je uitgedaagd deze visie toe te passen in je vak.

⦁ Je leert als student over de grenzen van je eigen vak heen te kijken. Je ziet biologie en landbouw niet langer als gescheiden werelden.

⦁ Je groeit als student door op Utopia Eiland studentondernemer te zijn. Jij brengt boer en burger rond bijvoorbeeld productontwikkeling. Integratie van ondernemerschap en boer - burger relatie in het curriculum.

Dat maakt Utopia Eiland mogelijk door

i. het faciliteren van educatie op het eiland. Zo krijg je als student les in onze nieuwe workshopruimte en is ons eiland een groot buitenklaslokaal.

ii. ecosysteemherstel als onderwerp (of context) centraal te stellen bij educatie. Help jij ons bijvoorbeeld met dat adviesrapport voor het behoud van ecosysteemdiensten en ecologische waarde in de ontwikkeling van de stadswijk Hortus?

iii. praktijkvraagstukken en bedrijfsvoering van het agroforestry perceel te integreren met het curriculum van Aeres (Dronten en Almere). Denk aan monitoring en kennisopbouw door jaarlijks herhaald studentonderzoek naar bijvoorbeeld oogstmomenten.

Wat brengt dit jou als student?

⦁ Je maakt deel uit van het lerende netwerk over ecosysteemherstel en meerjarige landbouw in de publieke ruimte van Almere.
⦁ Je draagt bij aan nieuwe inzichten in doorlopend onderzoek en educatie.
⦁ Je leert een agrarisch bedrijfsonderdeel op te zetten of te runnen op Utopia Eiland. Momenteel wordt door het team Weerwoud onderzocht welke activiteiten op Utopia kansrijk zijn.

De grote droom is dat studentenondernemers het eiland zelf beheren. Iedere student brengt vanuit zijn of haar vak expertise in om het eiland te laten floreren.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image