Het altaar der verstoten voedselwaren

Het altaar der verstoten voedselwaren

DATUM: Zondag 27 augustus
SPREKERS: Sien Vanmaele en Sharmila Baidjnath Misier
VOOR WIE: Bezoekers

LOCATIE: Utopia eiland, bijeenkomstkas
TIJD RONDE 1:
13:30 - 15:00 uur
TIJD RONDE 2: 15:30 - 17:15 uur

TIJDSBESTEDING: 1,5 uur
PRIJS: Varieert per doelgroep

Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld

Met theatermaker Sien Vanmaele en Chefkok Sharmila Baidjnath Misier

Schuif aan bij het altaar der verstoten voedselwaren. Op 27 augustus strijkt het Voedselmuseum ‘n Wilde Keuze neer tussen de bomen van Utopia Eiland. Een bijzonder stukje Almeerse boslandbouw, waar een grote groep enthousiastelingen laat zien hoe de rijkdom van ecosysteem herstel er uit kan zien midden in de stad.

Je gaat van alles leren over microben. Niet alleen over hun rol in de bodem, maar vooral hoe deze wonderlijke wereld van micro-organismen ons kan helpen in de strijd tegen voedselverspilling.

Deze middag bestaat uit twee delen. Eerst neemt theatermaker Sien Vanmaele je mee naar haar altaar der verstoten voedselwaren. Daarna ga je met chef Sharmila Baidjnath Misier op ontdekkingstocht door de oogst van Utopia Eiland. Je leert hoe je de verstoten onderdelen van je favoriete groenten alsnog kunt verwerken tot heerlijke maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan culinaire eigenschappen van de loof van de wortels.

PROGRAMMA

Tijden

Ronde 1: 13:30 t/m 15:00 uur

13:30 – 14:15 – Sien Vanmaele altaar

14:15 – 15:00 – Utopia Eiland workshop door Sharmila Baidjnath Misier

 

Ronde 2: 15:30 t/m 17:15 uur

15:30 – 16:15 – Sien Vanmaele altaar

16:15 – 17:15 – Utopia Eiland workshop door Sharmila Baidjnath Misier

Theatermaker Sien Vanmaele

Sien Vanmaele maakt theatervoorstellingen met en over eten. “Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld” is een meerjarig onderzoek naar het voedsel van de toekomst. Vastbesloten om zich niet te laten grijpen door klimaatangst, zoekt Sien vanuit haar keuken naar antwoorden op de klimaatverandering.

Voor het Voedselmuseum  toont ze op Utopia Eiland haar laatste inzichten over hoe microben ons kunnen helpen in de strijd tegen voedselverspilling. Ze nodigt je uit aan haar ‘altaar der verstoten voedselwaren’ en dompelt je onder in de wondere wereld van de micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken.

van en door Sien Vanmaele & Laika, theater der zinnen

Chef Sharmila Baidjnath Misier

Almeerse Sharmila Baidjnath Misier is een Surinaamse kok en ontwikkelde haar eigen Massala kruidenmix. Zij is een ster in koken met overgebleven producten en stukken groente die mensen links laten liggen. Ze gaat met je op zoek naar achtergebleven ingrediënten in Utopia Eiland en vertelt je in de workshop alles over de creatieve oplossingen die deze ingrediënten bieden. Zo ga je naar huis vol inspiratie en met een hoofd vol ideeën om zelf mee aan de slag te gaan in de keuken.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Zoeken:

Laatste nieuws: