Moestuincursus Veerkrachtig teeltplan maken 19 okt

Moestuincursus: Veerkrachtig teeltplan maken

DATUM: Zaterdag 19 oktober 2024
SPREKERS: Milan Wander

LOCATIE: Utopia Eiland, de tuinderij
EN TIJD: 13:00 - 17:00 uur

TIJDSBESTEDING: 4 uur
AANTAL DEELNEMERS: 6-12

Moestuincursus Veerkrachtig teeltplan maken

Wist je dat planten met elkaar communiceren? Planten communiceren met elkaar via de bodem en het bodemleven. Je houdt de bodem gezond door deze het jaarrond bedekt te houden met levende planten. Zo zorgt een goed teeltplan voor de weerbaarheid van je tuin.

Je leert op deze cursusdag over: Hoe maak je planning voor je moestuin? Hoe kan je het hele jaar gevarieerd oogsten? Welke gewassen zijn geschikt voor een vroege start? Welke voor een late oogst?

Een klassiek teeltplan maakt gebruik van wisselteelten om ziektes te voorkomen. Is dat altijd de beste optie op een ecologische tuinderij? Op onze tuinderij onderzoeken we samen met Flevo Campus en de universiteit Wageningen (WUR) de teelt van tomaat, bloemkool, paksoi, stamboontjes zonder teeltwisseling.

Deze cursusdag leer je een aantal basisprincipes van het maken van een teeltplan en leer je van de praktijkervaringen van het ecologisch tuinieren op Utopia Eiland. Je krijgt les van Milan Wander, onze tuinder op Utopia Eiland. Milan is sterk als voorman stadstuinderij, al 5 jaar actief op Utopia Eiland. Hij begon al heel jong met tuinieren met zijn oma. Milan is opgeleid tot hovenier en vervolgens als ecoloog bij Van Hall Larenstein. Hij deelt enthousiast zijn moestuin- en agroforestry ervaringen.

Catering: Thee, koffie en water in de pauze.

Kleding: zorg voor waterdichte schoenen die vies mogen worden.

Kosten 65 euro of 2 strippen (50,-) strippenkaart >>

Locatie: Agroforestry Tuinderij (Utopia West)

Route & Fiets of Parkeren:

Deze cursusdag is onderdeel van ons najaar programma voor de hobbytuinder, voedsel liefhebber uit Almere en omgeving. In dit programma op Utopia eiland is het mogelijk om van alles te leren over het opzetten en verzorgen van je eigen moestuin. Je leert via cursusdagen, seizoen rondleiding of verdiepende gesprekken na een documentaire of presentatie gerelateerd aan ecologisch tuinieren. Het programma is zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde die groenten willen kweken in de tuin of op het balkon. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijk advies over je moestuin te krijgen. Onze activiteiten koop je in via een strippenkaart >>.

Dit programma is ontwikkelt ism Flevo Campus.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Zoeken:

Laatste nieuws: