Moestuincursus Verhoog de weerstand van je tuin tegen slakken en plagen 21 sept

Moestuincursus: Verhoog de weerstand van je tuin tegen slakken en plagen

DATUM: Zaterdag 21 september 2024
SPREKERS: Milan

LOCATIE: Utopia Eiland, de tuinderij
EN TIJD: 13:00 - 17:00 uur

TIJDSBESTEDING: 4 uur
AANTAL DEELNEMERS: 6-12

Moestuincursus Verhoog de weerstand van je tuin tegen slakken en plagen

Dit jaar heeft heel tuinierend Nederland grote overlast van slakken en andere plagen. In deze cursus leer je hoe je de weerstand van je moestuin kunt vergroten. Plagen en andere tegenslagen zoals te veel of te weinig regen, zullen er altijd zijn. Hoe gezonder het ecosysteem van je tuin als geheel, hoe groter de kans dat je teelten de plaag overleven. Vergelijk het met je eigen gezondheid. Je hoeft niet altijd verkouden te worden, ook al heerst het in je omgeving. Je eigen weerstand bepaalt hoe vatbaar je bent.

Deze cursusdag komt oa aan de orde: verbetering ecosysteem in en om de moestuin, principes van natuurlijke bestrijding en uitplanten van gezonde zaailingen. Met deze kennis ga je straks voorbereid het nieuwe jaar in!

Op deze cursusdag krijg je les van Milan Wander, onze tuinder op Utopia Eiland. Milan is sterk als voorman stadstuinderij, al 5 jaar actief op Utopia Eiland. Hij begon al heel jong met tuinieren met zijn oma. Milan is opgeleid tot hovenier en vervolgens als ecoloog bij Van Hall Larenstein. Hij deelt enthousiast zijn moestuin- en agroforestry ervaringen.

Catering: Thee, koffie en water in de pauze.

Kleding: zorg voor waterdichte schoenen die vies mogen worden.

Kosten 65 euro of 2 strippen (50,-) strippenkaart >>

Locatie: Agroforestry Tuinderij (Utopia West)

Route & Fiets of Parkeren:

Deze cursusdag is onderdeel van ons najaar programma voor de hobbytuinder, voedsel liefhebber uit Almere en omgeving. In dit programma op Utopia eiland is het mogelijk om van alles te leren over het opzetten en verzorgen van je eigen moestuin. Je leert via cursusdagen, seizoen rondleiding of verdiepende gesprekken na een documentaire of presentatie gerelateerd aan ecologisch tuinieren. Het programma is zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde die groenten willen kweken in de tuin of op het balkon. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijk advies over je moestuin te krijgen. Onze activiteiten koop je in via een  strippenkaart >>

Dit programma is ontwikkelt ism Flevo Campus.

Waarmee kan ik je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Zoeken:

Laatste nieuws: