Workshop oogsten en verwerken wilde kruiden drinkbouillon

Workshop: Oogsten en verwerken

Workshop: Oogsten en verwerken wilde kruiden drinkbouillon onder het motto: "Biodiversiteit moet je vermarkten". In deze workshop laten Gert Jan Jansen en Laurette van Slobbe de mogelijkheden zien om nieuw aan te leggen landschapselementen oogstbaar te maken, zodat hagen, singels of bossages additioneel inkomen kunnen opleveren voor de grondeigenaar.

DATUM: 16 september 2022
SPREKER: Gert Jan Jansen & Laurette van Slobbe
VOOR WIE: Agrariërs, vrijwilligers Utopia Eiland

TIJD: 13:30-16:30 uur
LOCATIE:
Utopia Eiland - Floriade
AANTAL DEELNEMERS: 10-25

TIJDBESTEDING: 3 uur
ORGANISATIE:  Lekker Landschap Kromme Rijn

Toelichting foto: productlijn ontwikkeld voor het project Lekker Landschap Kromme Rijn.

Afzet

Een landschapselement is pas rendabel te maken als er afzet is voor de oogst. Als je gaat voor een kleinschalig verwerkt streek product is het ook zaak om naar de mogelijkheden en knelpunten van lokale afzet te kijken.

Programma

In deze workshop laten we zien hoe je de wilde kruiden drinkbouillon in een landschappelijke haag rationeel kan beheren, oogsten en produceren. De wilde planten drinkbouillon is zo ontwikkeld dat het renderend te telen en verwerken is. De kleinschalige verwerkingsmethode is relatief eenvoudig en zullen we deze middag laten zien. De investeringen om er mee aan de slag te gaan zijn beperkt.

Natuurlijk gaan we ook proeven en we laten zien hoe ze hun weg vinden van land en landschapselement tot eindproduct.

Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door LEADER Kromme Rijn, provincie Utrecht en Stuurgroep Kromme Rijnlandschap.

 

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Zoeken:

Laatste nieuws: