Programmering

Kom bij ons kijken, ervaren en leren. Doe mee aan een van de activiteiten hieronder. Praktisch, leuk en de beste start om ecosysteemherstel en meerjarige landbouw zelf toe te passen.

Demonstratie

Kindereducatie ontdek Utopia Eiland

Bezoekers

Wil je alle ins en outs van Utopia Eiland weten? Horen waar de eetbare planten staan op het eiland, bomen leren lezen en de mensen achter het eiland ontmoeten? Boek een rondleiding door een van onze geweldige vrijwilligers. En ontdek de magie van ecosysteemherstel.

Workshop enten vrijwilligers Goran Weerwoud Utopia Eiland Floriade

Workshops

Maandelijks kun je op Utopia Eiland een workshop volgen waarbij we inzoomen op een onderdeel van het eiland en van ecosysteemherstel. We leren over de natuur en ecologie zelf, de landbouw of gezonde voeding. We delen onze kennis graag!

Training

Onderwijs Flevocampus Summer School Pitches Utopia Eiland Weerwoud

Agariers en beleidsmakers

Tijdens Floriade Expo 2022 organiseert stichting Weerwoud een verdiepend programma voor boeren en vakspecialisten. Maak kennis met agroforestry, met de werkwijze van stichting Weerwoud en – wat ons programma uniek maakt – met de boeren met wie we veldonderzoeken doen.

Gemeenschap

Vrijwilliger Utopia Eiland Weerwoud Floriade Landschapsdag - foto Jeroen Schokker - Schokker Fotografie

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen iedere twee weken een mini-workshop volgen. In deze workshops leer je meer over het beheer op Utopia eiland. We gaan bijvoorbeeld in op het zaaiklaar maken van stroken en je oefent met het snoeien van bomen en struiken. Samen duiken we de diepte in. Bijvoorbeeld bij een workshop over het bodemvoedselweb: hoe we daarmee goed kunnen samenwerken om in gezonde voeding te voorzien.

Walnocello drankje walnoten likeur Utopia Eiland Floriade Weerwoud Almere

Ondernemers

Bij onze partners is veel kennis aanwezig. Over de natuur en ecologie, landbouw en over allerlei verschillende producten. Leer van welke inheemse kruiden je thee maakt, hoe je hop oogst en hoe je het landschap een nieuw verdienmodel geeft met streekeigen drinkbouillon. Je hoort de verhalen van de ondernemers zelf. En je steekt de handen uit de mouwen.

Vrijwilliger landschapsdag Utopia Eiland Weerwoud Floriade - Jeroen Schokker - Schokker Fotografie

Studenten

Ben je student en wil je met ons leren over herstel? Kom naar Utopia Eiland. Hier leer je in de praktijk in verschillende fasen van je studie. Er is ruimte voor praktijkonderzoek, stage en studentondernemerschap. Weg met de hokjes tussen de verschillende vakgebieden. Hier leert de boer van de bioloog en andersom.

Kindereducatie

Tijdens Floriade is er op Utopia Eiland van alles te beleven voor kinderen. Geef je op voor de kindervoorstelling in het bostheater, de wilde bijen expeditie of beluister de audiotour van ‘Groene oren’.

Naar het Kindereducatieprogramma van Floriade.

Partners Weerwoud

slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image